Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ пообіцяли звільнити затриманого львівського фотографа вже в п'ятницю

П'ятниця, 7 лютого 2014, 18:12

Фотограф Мар’ян Гаврилів буде звільнений з СІЗО, якщо ГПУ підтвердять, що на вулиці Грушевського він виконував службове завдання.

Про це повідомляє пресс-служба Свободи.

У п'ятницю майданівці провели пікет ГПУ, вимагаючи звільнити затриманих активістів. Адвокат заарештованих протестувальників Олени Сказко, а також нардеп-свободівець Андрій Іллєнко зустрілися із заступником Генерального прокурора Романом Андрєєвм.

"Заступник Генпрокурора пообіцяв вже в п'ятницю відпустити фотографа Мар’яна Гавриліва, якщо йому нададуть документи, які підтверджують, що затриманий дійсно працює фотографом і виконував службове завдання редакції на вул. Грушевського. Близько 13-ї години відповідні документи було надіслано до ГПУ", - йдеться в повідомленні Свободи.

Також у ГПУ заявили, що майже всі справи проти затриманих актівістів, які підпадають під дію першого "закону про амністію", вже закриті

Про це заявила заявила предстаник прес- служби відомства Дарина Полякова, яка вийшла поспілкуватися з журналістами та мітингувальниками.

"Було дві амністії. Була перша "амністія", вона фактично виконана в повному об'ємі на розгляді суду залишилось декілька осіб", - підкреслила вона.

"Правоохоронні органи закрили усі кримінальні провадження стосовно них. А ті, яким було висловлено підозру, вони були направлені до суду, і вже під час судового розгляду виконувався закон… Залишилося декілька осіб в місті Києві, області всі закриті", - пояснила Полякова.

Представник ГПУ нагадала, що зараз 250 осіб знаходяться під слідством. Йдеться про активних учасників масових заворушень, порушників громадського порядку", - підкреслила представник ГПУ, нагадавши, що, згідно другому "закону про амністію", від протестувальників вимагають звільнити адмінбудівлі.

У свою чергу в прокуратурі Києва о 17:25 повідомили, що вже внесли до Оболонського райсуду столиці клопотання щодо пом’якшення запобіжного заходу Мар’яну Гавриліву з тримання під вартою на домашній арешт.

"Вивчивши матеріали справи, прокуратура знайшла за можливе поставити перед судом питання про пом’якшення запобіжного заходу позаштатному фотокореспонденту на гонорарній основі зі Львова Мар’яну Гавриліву", – зазначила керівник прес-служби прокуратури міста Києва Яна Соболевська.

За її словами, подаючи таке клопотання, прокурорами  враховано "міцність соціальних зв’язків, ступінь активності у вчиненні кримінального правопорушення та особисті характеристики вказаної особи".

Як відомо, Львівський фотограф Мар’ян Гаврилів 22 січня фотографував сутички на вулиці Грушевського у Києві. Тоді разом із іншими людьми його затримав "Беркут".

За словами Гавриліва, "Беркут" вивіз його за місто і побив, а вже потім доправив в Оболонський райвідділ міліції.

24 січня, згідно з судовим рішенням, Мар’яну Гавриліву обрано запобіжний захід – 2 місяці арешту.

5 лютого в Апеляційному суді Києва мав відбутися розгляд справи Мар’яна Гавриліва. Суд переніс розгляд справи на 11.00 14 лютого, осільки начебто "не знає, де підозрюваний".

За словами брата, фотографа звинувачують у незаконному володінні зброєю. У Мар’яна Гавриліва був при собі пневматичний пістолет і усі необхідні на нього документи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування