Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КВУ трохи спантеличені напливом кандидатів у президенти

Вівторок, 1 квітня 2014, 17:15

Кількість технічних кандидатів на майбутніх президентських виборах більша, ніж на попередніх, що може спричинити подорожчання виборів, констатують у Комітеті виборців України.

Про це повідав голова правління КВУ Олександр Черненко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми, звичайно, очікували, що будуть технічні кандидати, але не очікували, що їх буде так багато - більше навіть, ніж на попередніх виборах", - каже Черненко.

"Це свідчення того, що в цій кампанії ставка кандидатів буде на якісь технології - вони хочуть отримати контроль в комісіях, і таких кандидатів буде декілька", - додав він.

За словами голови КВУ, мотиви висунення у технічних кандидатів різні.

"Хтось таким чином стартує на парламентські вибори, хтось хоче хоча б на два місяці заховатися від прокуратури: хоча статус кандидата не дає недоторканності, але все ж якщо буде затримання кандидата, то це буде скандал на весь світ", - каже Черненко.

"Хтось йде з метою інформаційного кілерства. Але головне - більшість технічних кандидатів зареєстровані, щоб потім продати свої квоти в комісіях", - вважає експерт.

На його думку, така кількість кандидатів, по-перше, ускладнить виборчий процес, оскільки "будуть довшими бюлетені, більший склад комісій", по-друге, може зробити вибори більш дорогими.

"ЦВК розраховував на 20 кандидатів, і хотіли заощадити. Напевно, економії вже не вийде, дай Бог, щоб не подорожчало", - зазначив Черненко.

Разом із тим, глава КВУ вважає, що така кількість кандидатів не є критичною, щоб перешкодити організації виборів, хоча і може ускладнити.

Водночас, він не виключає, що частина кандидатів скористається своїм правом знятися з виборів у встановлений законом термін. Проте представники таких кандидатів у складі виборчих комісій залишаться.

Як відомо, до ЦВК подали повний пакет документів 24 претенденти на участь у президентських виборах, 14 з них ЦВК вже зареєструвала кандидатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...