Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко має план. Поділиться під час інавгурації

Середа, 4 червня 2014, 19:53

Новообраний президент Петро Порошенко обіцяє презентувати план мирного врегулювання ситуації на сході України під час інавгурації.

Про це він сказав після зустрічі з президентом США Бараком Обамою у Польщі.

"На самому початку, з першого дня після інавгурації, ми готові представити план мирного врегулювання ситуації на сході, і ми думаємо, що наступні кілька днів будуть дуже важливими, критичними для української історії й перспектив", - зазначив Порошенко.

Він подякував США за підтримку України й неприйнятність анексії Росією Криму.

Порошенко вказав на важливість підтримки США європейських перспектив України, модернізації й реформування країни, впровадження енергоефективності й диверсифікованості енергоресурсів.

У свою чергу, Обама зазначив, що під час зустрічі з Порошенком вони обговорили плани новообраного президента щодо досягнення миру й порядку на сході України, в економіці, включаючи боротьбу з корупцією і можливість допомоги в навчанні й професіоналізації військових.

Він також додав, що окрему увагу було приділено досягненню енергоефективності та зменшенню залежності України від енергоресурсів із Росії.

Обама підкреслив важливість підтримки України й новообраного президента міжнародним співтовариством.

На прес-конференції в Польщі Порошенко повідомив, що представить свій план під час інавгурації 7 червня.

"Я не буду зараз розкривати деталі нашого плану, але ми зараз обговорюємо його на рівні керівництва країн ЄС і остаточне завершення цього відбудеться в Нормандії. На інавгурації, 7 червня, цей план буде презентований під час мого виступу в парламенті", - зазначив він.

При цьому Порошенко, відповідаючи на запитання іноземних журналістів, уточнив, що план буде містити децентралізацію влади, амністію для тих людей, які не вчинили злочину, і створення умов для місцевих виборів.

Як відомо, Порошенко 3-4 червня перебуває з візитом у Польщі.

Зі слів речника Міністерства закордонних справ Євгена Перебийноса, програма візиту передбачає зустрічі Порошенка з президентами Польщі Броніславом Коморовським, Франції - Франсуа Олландом, Німеччини - Йоахимом Гауком, а також секретарем Державного департаменту США Джоном Керрі та президентом США Бараком Обамою.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...