Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко сказав Керрі, Меркель та Олланду, чого чекає від Москви

Вівторок, 1 липня 2014, 01:51

У разі реалізації основних пунктів "мирного плану" врегулювання ситуації на Донбасі Україна буде готова розпочати політичні переговори без будь-яких додаткових умов.

Про це президент України Петро Порошенко заявив  у ході телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель, Держсекретарем США Джоном Керрі та президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє прес-служба президента.

Серед умов для таких переговорів - двостороннє припинення вогню, запровадження надійного контролю на українсько-російському кордоні при моніторингу та верифікації ОБСЄ та звільнення всіх без виключення заручників, які незаконно утримуються.

"У ході розмов  Порошенко проінформував міжнародних партнерів про те, що 30 червня о 22.00 сплив термін дії режиму припинення вогню і за підсумками засідання РНБО ним було ухвалено рішення про непродовження його дії. Також Порошенко наголосив, що Україна 10 днів поспіль у повному обсязі виконувала взяті на себе зобов’язання та дотримувалась в односторонньому порядку режиму припинення вогню і заплатила за це десятками життів", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, раніше Порошенко продовжив дію АТО на Донбасі.

"За підсумками засідання Ради Національної Безпеки і Оборони президент Петро Порошенко прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Таким чином режим припинення вогню, проголошений Президентом 20 червня та подовжений до 22.00 30 червня, вважається таким, дія якого завершилася", - зазначено у повідомленні прес-служби президента.

Раніше президент РФ Володимир Путін зазначив, що наполягає на подовженні вже подовженого до 22:00 30 червня перемир'я між українською армією та бойовиками на Сході України.

29 червня біля Адміністрації Президента відбувся мітинг, учасники якого протестуували проти оголошення перемир'я на Сході України та вимагали відновлення активної фази АТО.

30 чернвя після телефонної розмови президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини було ухвалено рішення про подальшу роботу за 5 спільним пунктами

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...