Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: До вечора Донецьк і Луганськ будуть забиті бойовиками

Субота, 5 липня 2014, 15:19

З ранку сили АТО наступають по всіх фронтах, терористи деморалізовані і біжать зі своїх "опорних пунктів", як щури з тонучого корабля.

Про це повідомив керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Але, за його словами, існують і несприятливі фактори і проблеми.

Тимчук зазначив, що терористи мають можливість для відходу, маневру, перегрупування, оскільки території, які до сьогоднішнього дня умовно контролювалися бойовиками, і на яких поки немає контролю сил АТО, досить великі.

Він пояснив, що під час відступу бойовики використовують цивільний транспорт - наприклад, з Краматорська вони бігли в основному на легкових автомобілях, відібраних у мирного населення.

"Знищувати все підряд з того, що рухається по дорогах, зрозуміло, ніхто не буде", - зазначив Тимчук.

Фахівець упевнений, що Луганськ і Донецьк вже до вечора цього дня будуть набиті бойовиками під зав'язку.

"Ми пам'ятаємо, як важко було відбивати у ворога невеликої Слов'янськ, повний мирних жителів. Воювати ж в обласних центрах, враховуючи величезну чисельність мирного населення, буде важче в багато разів", - підкреслив він.

Крім того, він нагадав, що ускладнює ситуацію відкритий кордон.

"Враховуючи розстановку сил, взяти її під контроль на деяких ділянках також дуже непросто. Тоді як Путін продовжує посилено поставляти найманців і зброю", - підсумував Тимчук.

Також, за словами Тимчука, одним з негативним факторів є зовнішньополітичний тиск. 

"З дипломатичних джерел нам відомо, що на українську владу йде дике тиск з боку "дружньої" Європи з метою змусити припинити активні дії на Донбасі і знову оголосити перемир'я. Заспівувала в цьому "пацифістському" хорі, до слова, - Німеччина. Протистояти цьому тискові з боку деяких країн ЄС дуже непросто", - зазначив Тимчук.

Як відомо, терористи вночі покинули Слов'янськ. Вночі зі Слов’янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових: в результаті було підбито 1 танк, 2 БМП та 2 БМД бойовиків.

Разом з тим у прес-центрі АТО  повідомили, що протягом ночі (з 20:00 до 6:00) в результаті боїв загинули двоє військовослужбовців, поранено  - 13.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування