Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РНБО зрозуміла, чому терористи не пускали експертів до збитого Боїнгу

Четвер, 7 серпня 2014, 18:05

Терористи облаштували артилерійські точки та мережу окопів на ділянках падіння Боїнга, на які не пускали міжнародних експертів.

Про це йдеться у зведених даних за день від інформцентру РНБО.  

"Після отримання оперативної інформації стало зрозумілим, чому терористи не допускали міжнародних експертів на більшість території на місці падіння літака Малайзійських авіаліній Боїнг-777. Саме на цих ділянках бойовики облаштували позиції, встановили на них артилерійські системи та вирили цілу мережу окопів", - йдеться у повідомленні РНБО.

"Це означає, що ані Росія, ані її найманці ніколи не були зацікавлені в об’єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера", - вважають в РНБО.

В Радбезі повідомили, що група міжнародних експертів, що працювала на місці катастрофи, через постійні обстріли з боку терористів "вимушена завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів".

"Експерти робочої групи відклали розслідування на невизначений термін. Найближчим часом вони планують обговорити можливі терміни початку другої фази пошукових робіт. До прийняття рішення про продовження пошуків більша частина експертів залишить Україну", - заявили в РНБО.

На запитання, чи буде після від’їзду експертів поновлено бойові дії на місці падіння літака, Лисенко відповів, що наразі режим припинення вогню продовжує діяти.

Він нагадав, що в зоні, де впав літак – діаметр 40 км, а також уздовж коридору, по якому можуть рухатися експерти -  ділянка 10 км, українськими військовими не ведуться активні бойові дії. "Задачі про початок бомбардування цих місць чи чогось такого немає. Тобто цей режим (припинення вогню – ред.) продовжується", - сказав він.

Як відомо, раніше у повідомленні Міністерства регіонального розвитку йшлося, що експертами робочої групи з проведення розслідування узгоджено, що режим припинення вогню у зоні падіння літака, встановлений президентом України згідно з запитом міжнародних експертів, якого ретельно дотримуються Збройні сили України, не буде діяти до початку другої фази розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування