Терористи на південному сході порушують перемир'я - Тимчук

Субота, 6 вересня 2014, 09:23

Російсько-терористичні війська не дотримуються умов перемир'я згідно з протоколом, підписаним 5 вересня у Мінську та продовжують напади і обстріли позицій і блок-постів українських військ на території Донбасу.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Зокрема, вчора (5 вересня) після 18:00 і до теперішнього моменту противник здійснив кілька спроб атакувати позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку. В ході штурмів противником використовувалися гранатомети і вогнемети", - зазначив він. 

Також після 18:00 було скоєно обстріли позицій українських військ в районі н.п.Попасна, Красногорівка, Золоте, Новотроїцьке.

"Українські війська повністю дотримуються умов перемир'я, і відкривають тільки у відповідь вогонь при нападі на свої позиції", - додав Тимчук.

Також, за його словами, 5 вересня до 18:00, "тобто до початку перемир'я, українськими військами був знищено 1 танк, 6 САУ, 2 БТР, 1 БМП, 7 артилерійських знарядь, 6 мінометів, а також жива сила противника (більша частина - в районі Маріуполя) ".

Кроме того у батальйоні "Азов" заявили, що перед тим, як відійти за Широкино, війська РФ, щоб утримати подальший наступ армії України, масово замінували всі перед селом мінами Пфм1.

Про це у своєму Фейсбук повідомив представник "Азова" Захар Лаврентьев.

За його словами, формою міна нагадує іграшку і викликає бажання її взяти.

"Застосування цих мін заборонено. В Україні вони ліквідовані в 2011 році повністю, так що звинуватити "ваті" українські війська в цьому не вийде. Путін і його війська заради досягнення мети готові перетворити Донецьку область в пекло на багато років. Гуляти там буде небезпечно довгий час", - зазначив він.

 

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування