Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи з ЛНР вже вирішили, як саме проведуть свої "вибори"

Субота, 4 жовтня 2014, 17:15

Самопроголошена "Луганська народна республіка" заявляє про призначення виборів голови та депутатів "парламенту" на 2 листопада.

Про це йдеться  у повідомленні ЛНР.

Так, згідно з повідомлення, вирішено, що вибори пройдуть синхронно з самопроголошеною "Донецької народною республікою" - 2 листопада.

Вибори "парламенту" пройдуть за пропорційною системою.

Також у повідомленні зазначено, що "глава" ЛНР обирається на 4 роки і не може займати вказану посаду більше двох термінів поспіль.

"Головою" ЛНР може бути обраний громадянин, який досяг на день голосування віку 30 років і постійно проживає на території ЛНР не менше 10 років безпосередньо перед виборами.

Не має права бути обраним главою ЛНР громадянин, визнаний судом недієздатним або той, хто перебуває у місцях позбавлення волі за вироком суду.

Також вказано, що "Народна Рада" ЛНР обирається терміном на 4 роки і складається з 50 "депутатів".

Уточнюється, що "депутатом Народної Ради" може бути обраний "громадянин" ЛНР, який досяг 21 року.

"Голосування" проводиться з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

У разі виникнення на виборчій дільниці обставин, що перешкоджають проведенню голосування в зазначений час, "територіальна виборча комісія", за погодженням з "Центральною виборчою комісією" ЛНР, має право перенести час початку і закінчення голосування.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада проголосувала законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької області та про амністію.

Згідно із законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори відбудуться 7 грудня 2014 року. Раніше в документі, розданому депутатам в понеділок, Порошенко пропонував провести вибори 9 листопада 2014 року.

На три роки запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, розташовані станом на день набрання чинності цим Законом у межах району проведення АТО.

Фінансування територій відбуватиметься за рахунок Державного бюджету. "Держава надає підтримку соціально-економічному розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказано в документі.

Законопроект про амністію передбачає звільнення від відповідальності "учасників збройних формувань", членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...