Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" дозволить компаніям самотужки укладати газові угоди

Середа, 8 жовтня 2014, 13:14

НАК "Нафтогаз" дозволить суб'єктам підприємницької діяльності самотужки укладати угоди на постачання газу і готовий транспортувати його на підприємства.

Про це на засіданні уряду в середу сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"НАК "Нафтогаз" надає дозвіл будь-яким компаніям укласти угоди на придбання природного газу і забезпечить транспортування цього газу по імпортних поставках будь-яким суб'єктам підприємницької діяльності", - сказав він.

Яценюк навів приклад Одеського припортового заводу, який має відповідний контракт з угорськими колегами щодо постачання газу на підприємства.

"Але в силу різних причин Угорщина припинила постачання газу на територію України в тому числі і для потреб Одеського припортового заводу. Ми сподіваємося, що наші західні партнери відновлять постачання газу для хімічних об'єктів", - наголосив прем'єр.

За словами Яценюка делегація заводу на даний момент знаходиться в Угорщині на переговорах.

"І для того, щоб технологічно не зірвати виробництво, "Нафтогаз" підтримає Одеський припортовий, у тому випадку якщо в подальшому він отримає компенсацію обсягів газу, який буде поставлено на хімічні заводи", - сказав Яценюк.

Прем'єр підкреслив, що основним завданням для уряду є проходження Україною опалювального сезону.

"Якщо вибір буде стояти між тим, щоби обігріти країну, чи забезпечити додаткові обсяги виробництва на хімічних заводах, то я можу чітко заявити, що пріоритет - обігріти країну", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування