Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бійці "Айдару" утримують двох жінок-енергетиків ТЕС – джерело

Середа, 8 жовтня 2014, 19:21

Бійці батальйону "Айдар" в місті Щастя Луганської області утримують двох жінок-енергетиків, одна з яких нібито могла бути навідницею бойовиків.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в силових структурах.

В Міністерстві оборони України, в чиєму підпорядкуванні знаходиться "Айдар", не мають таких відомостей.

За інформацією джерела, правоохоронні органи поки не мають доступу до затриманих жінок.

"Дві жінки - енергетики ТЕС - знаходяться у бійців батальйону "Айдар" в Щасті", - розповів співрозмовник агентства.

Джерело стверджує, що бійці батальйону намагаються отримати інформацію про контакти з сепаратистами однієї з утримуваних жінок.

"Вони з нею працюватимуть, поки не отримають всю інформацію, з ким і коли вона спілкувалася. Міліції поки не передають. Вони вважають, що за законом правоохоронці обмежені в можливостях отримання інформації законним шляхом. Тому вони будуть тримати, поки не отримають всю інформацію. А потім, думаю, віддадуть правоохоронцям", - розповіло джерело, додавши: "Фактично це незаконне утримання. Але поки так".

У прес-службі Міністерства оборони України агентству повідомили, що не мають у своєму розпорядженні такої інформації.

"Ми нічого про це не знаємо. Контакти з батальйоном ускладнені", - сказали в оборонному відомстві.

У прес-службі МВС, в свою чергу, відзначили, що дана інформація відсутня в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, що може свідчити про відсутність відповідного звернення для розслідування.

Між тим, в прес-службі Генеральної прокуратури нагадали, що Головне управління військових прокуратур займається розслідуванням фактів незаконних дій бійців "Айдару", зокрема, встановлює обставини затримання депутата обласної ради Павла Малиша.

"Але по цьому епізоду інформації немає", - сказали у відомстві.

Як відомо, в ніч на 8 жовтня з села Весела Гора терористи з мінометів обстріляли територію моста через річку Сіверський Донець в місті Щастя і територію Луганської ТЕС.

У вересні 2014 року Міжнародна організація Amnesty International закликала українську владу взяти під контроль добровольчі батальйони, які воюють на сході країни, а також законодавчо врегулювати питання, що стосуються тимчасово переміщених осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: