Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До будівництва "Стіни" залучать переселенців

Четвер, 9 жовтня 2014, 13:13

Державна служба зайнятості має намір працевлаштовувати на громадських роботах під час будівництва так званої "Стіни" на Сході України безробітних громадян, які вимушено переїхали з Донбасу в інші регіони країни.

Про це сказала міністр соціальної політики Людмила Денісова на брифінгу в четвер, повідомляє "Укрінформ".

"Безумовно ми будемо допомагати людям працевлаштуватися, зокрема й на громадських роботах. У тому числі у нас вже є бажання переселенців, наприклад, брати участь у проекті "Стіна", який буде забезпечувати наш кордон", - сказала Денісова.

При цьому вона послалася на досвід минулих років:

"Ви пам'ятаєте, коли відбулася повінь у Західній Україні? Там теж брали участь в громадських роботах і кримчани, і херсонці, і запоріжці. Ми забезпечували їх житлом та заробітною платою".

Щодо ймовірної кількості залучених безробітних переселенців на будівництві "Стіни" міністр повідомила, що про остаточну цифру говорити передчасно.

"Нині розрахунки лише проводяться. Однак у прикордонних регіонах, наприклад на Сумщині, вже зараз виявили бажання брати участь у таких громадських роботах 632 особи. Ця робота тільки починається, тим більше, що вчора уряд виділив ще кошти на цей проект, тому людей потрібно буде чимало", - запевнила міністр.

Окрім того, Денісова зазначила, що за допомогою у працевлаштуванні до державної служби зайнятості вже звернулося 13,4 тисячі переселенців.

"На сьогоднішній день у нас є понад 50 тисяч вакансій. Однак вони не завжди влаштовують наших переселенців", - підсумувала міністр соцполітики.

Як відомо, на засіданні уряду в середу прем’єр-міністр Арсеній Яценюк попросив підтримки уряду щодо виділення додаткових 6 мільйонів євро на забезпечення обороноздатності державного кордону для проекту "Стіна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...