Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура розслідує версію про замах на Кернеса з боку міліції

Четвер, 9 жовтня 2014, 13:18

Генпрокуратура змінила підслідність справи про замах на мера Харкова Геннадія Кернеса з огляду на його заяви про можливу причетність чиновників і співробітників міліції.

Про це на прес-конференції заявив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Внаслідок заяви Кернеса про те, що він підозрює в особі замовників представників органів внутрішніх справ та державної адміністрації Генеральною прокуратурою була змінена підслідність цього злочину і кримінальну справу було передано для подальшого розслідування в прокуратуру Харківської області", – сказав він.

Він повідомив також, що слідство розглядає версію Кернеса поряд з тими, що були раніше, однак об'єктивних підтверджень цієї версії поки немає.

"На сьогоднішній день до тих версій, які розглядалися, додалася і ось ця. На жаль, поки не можу сказати, що ми отримали якісь об'єктивні дані на підтвердження цієї версії, бо з потерпілої сторони, скажімо м'яко, активної позиції, активної допомоги слідству ми поки не відчуваємо", – сказав Данильченко.

Як відомо, Кернес був поранений 28 квітня під час пробіжки по Білгородському шосе в Харкові. У ніч на 29 квітня його в супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів перевезли в один з госпіталів Ізраїлю. Там йому зробили ще ряд операцій, в т.ч. на хребті і на легені.

6 червня перший заступник начальника міліції Харківської області Микола Фоменко повідомив, що слідство визначило дві пріоритетні версії замаху: одна пов'язана з професійною діяльністю, друга – з протидією сепаратистам.

Кернес неодноразово заявляв, що вважає замовниками міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і главу Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуту, а розслідування, яке проводило слідче управління ГУ МВСУ в Харківській області, називав "імітацією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...