Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палату представників США знову очолив непримиренний критик Обами

Вівторок, 6 січня 2015, 23:04

Конгресмен від штату Огайо, республіканець Джон Бейнер, відомий своєю категоричною позицією щодо деяких ключових рішень Обами, очолив нижню палату американського Конгресу на наступні два роки.

Голосування відбулося в вівторок, у перший день роботи 114-ї сесії, передає "Укрінформ".

"Бейнеру була необхідна підтримка простої більшості з числа 408 присутніх законодавців, щоб забезпечити собі ще два роки на вищій посаді (у Палаті представників); він отримав 216 голосів", - пише з цього приводу газета The Hill, яка спеціалізується на публікаціях про події на Капітолійському пагорбі.

При цьому видання зазначає, що голосування не обійшлося без сюрпризів: 25 членів Республіканської партії не підтримали досвідченого спікера зі своїх лав.

"Повідомлення анти-Бейнеровської групи було простим: не чекайте якої-небудь кооперації в Конгресі 114-го скликання - навіть з республіканцями, що заволоділи Сенатом та мають історичну більшість у Палаті представників", - зазначила The Hill.

Видання підкреслює, що нинішнє голосування продемонструвало найбільшу кількість "перебіжчиків" у домінуючій партії впродовж новітньої історії роботи американського Конгресу. Втім, як зазначив сам Бейнер, він очікував, що результат буде на його користь та пообіцяв законодавцям, що його двері будуть відкриті для всіх.

Під час 113-ї сесії спікер Палати представників США Джон Бейнер неодноразово виступав з різкою критикою щодо дій адміністрації демократа Барака Обами. Зокрема, у травні він закликав зробити санкції проти Росії більш жорсткими, у листопаді розніс вщент ініціативу президента щодо імміграційної реформи, а в грудні здійснював тиск на главу Білого дому щодо підписання Акту на підтримку свободи України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування