Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді хочуть послухати Кабмін про санкції щодо Росії

Понеділок, 2 лютого 2015, 11:47

Фракція "Батьківщина" вимагає у п'ятницю, 6 лютого, заслухати уряд щодо застосування Україною санкцій до Російської Федерації.

Про це заявила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на погоджувальній раді керівників фракцій і комітетів Верховної Ради.

"Ми домовлялися, що заслухаємо уряд, а якщо треба, й представників інших органів, щодо застосування санкцій Україною до Російської Федерації в таких самих масштабах, які застосовує Європейський Союз, США та інші країни, які сьогодні борються проти агресії Росії разом із нами", - сказала вона.

У свою чергу, лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко підтвердив, що у п’ятницю депутатам нададуть інформацію щодо санкції у відношенні Російської Федерації.

"І я пропонував би також, аби уряд доповів нам інформацію про те, який орган держави є головним і що робиться для збору доказів до Міжнародного кримінального суду у справі злочинів проти людяності на Донбасі", - сказав він.

"Це зніме питання, яке порушила фракція "Батьківщини", бо це виконавча влада має визначити систему збору доказів і підготовки до міжнародного процесу. І парламент у даному випадку має скористатися своєю контрольною функцією і заслухати інформацію про цю ситуацію", - зазначив Луценко.

"Якщо все нормально, це зробить непотрібною окрему постанову", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...