Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада відмовилася надати Нацраді з телебачення право призупиняти ліцензії

Вівторок, 3 лютого 2015, 17:28

Верховна Рада відмовилася розширювати повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в частині посилення санкцій за порушення законів про телебачення і радіомовлення.

За прийняття законопроекту №1889 за основу проголосували 189 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські новини.

191 депутат проголосував за те, щоб повернутися до розгляду законопроекту.

У процесі розгляду законопроекту депутати внесли поправку, згідно з якою Нацрада з телебачення отримає право невідкладно звернутися до суду щодо тимчасового призупинення дії ліцензії ТРК або провайдера програмної послуги, тимчасової заборони розповсюдження і/або ретрансляції телерадіопрограм (програм, передач) на території України.

Таким чином, Нацрада отримає право прийняти рішення про вищеперелічені заходи щодо ТРК та/або провайдера програмної послуги тільки після відповідного рішення суду.

Також законопроектом пропонується здійснювати розрахунок розмірів штрафів, виходячи з розміру ліцензійного збору ліцензіата за отримання ліцензій, чинного на момент прийняття Нацрадою рішення про накладення штрафу.

Проект передбачає диференційоване застосування фінансових санкцій за конкретні порушення: 15% від вартості ліцензії - за трансляцію закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, до агресивної війни або до розв'язування конфлікту, захоплення державної влади, зміни кордонів територій.

Крім того під штраф потраплять за трансляції програм і передач, (за винятком інформаційних та інформаційно-аналітичних передач) в яких присутні особи, які неодноразово у своїх публічних коментарях, виступах, творах використовували заклики і пропаганду до вищевказаних дій.

Законопроект також передбачає надання регулятору права приймати рішення про стягнення штрафу невідкладно і незалежно від того, чи застосовувалися до порушника санкції у вигляді попередження, якщо мова піде про порушення ліцензіатом вимог, передбачених статтею 6 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: