Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не піде на компроміс щодо суверенітету України - Туск

П'ятниця, 6 лютого 2015, 13:41

Європейський Союз не піде на компроміс щодо незалежності та суверенітету України.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск у п'ятницю в Брюсселі на зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом, передає УНІАН.

За його словами, ЄС та США мають і далі стояти пліч-о-пліч, підтримуючи українців.

"Ситуація в Україні погіршується з кожним днем. Як близькі друзі та партнери ЄС та США мають і далі стояти пліч-о-пліч, координуючи наші зусилля та утримуючи тиск на Росію так довго, як це буде необхідно. Ми не сприймаємо будь-якого виду агресії, особливо агресії однієї держави проти іншої", - наголосив він.

"Ми не можемо піти на компроміс щодо незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - підкреслив президент Європейської ради.

Як зазначив він, ЄС залишається "повністю відданим продовженню підтримки українців, допомагаючи їм реформувати країну та стати сучасним, заможним та демократичним суспільством".

"Ми переживаємо дуже критичний момент. У цей самий день президент Путін офіційно проголосив анексію Криму. На жаль, сьогодні ситуація є ще більш драматичною, ніж 11 місяців тому", - наголосив Туск.

Нагадаємо, раніше Туск заявив, що світ має посилити тиск на агресора в особі РФ, оскільки політика умиротворення спонукає її до більшого насильства. 

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування