Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол РФ у Франції запевняє в готовності Кремля до примирення

П'ятниця, 6 лютого 2015, 15:33

Посол Росії у Франції Олександр Орлов назвав майбутні переговори між президентами РФ і Франції й канцлером ФРН "зустріччю надії" і заявив про готовність Кремля до примирення.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції Europe 1, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"Усе хотіли зустрічі трьох (у тристоронньому форматі). Як учора заявив Франсуа Олланд, ми перебуваємо в критичному моменті ситуації в Україні, є нагальна потреба зупинити війну... Це (переговори) мало статися!.. Це дуже й дуже важлива зустріч, зустріч надії; не скажу, що це останній шанс, але...", - сказав дипломат.

За його словами, зустрічі в Москві передували регулярні контакт телефоном між Путіним, Олландом, Меркель і Порошенком.

"Глави держав постійно спілкуються", - зазначив посол.

Він також ствердно відповістив на запитання, чи справді Кремль готовий до примирення.

Говорячи про умови Путіна щодо деескалації конфлікту в Україні, посол заявив, що жодних умов російська сторона не висуває.

"Жодних умов, оскільки деескалація – це те, чого ми прагнемо з початку (конфлікту). План має включати два етапи: невідкладне припинення бойових дій, обстрілів українських міст із важких озброєнь, після чого введення ефективного контролю над припиненням вогню", - заявив дипломат.

У цьому контексті він відзначив важливість прямої участі Франції й Німеччини в переговорах, оскільки ці країни є гарантами спостереження за припиненням вогню.

Потім, за його словами, має початися відведення важких озброєнь обома сторонами.

"А потім ми перейдемо до питань по суті: чи згодні ці люди жити разом, і після цього потрібно визначити статус східної України в Україні", - сказав Орлов.

На уточнююче запитання ведучого щодо можливої "незалежності" окупованих територій посол заявив, що Росія підтримує територіальну цілісність України.

"Якщо нам вдасться досягнути такої угоди, вона мала б бути гарантована Європою, США й Росією", - зазначив посол.

Водночас він заявив, що для деескалації на Донбасі необхідно зняти з Росії санкції: "Якщо ми хочемо деескалації в Україні, потрібно також повністю зняти безглузді санкції, оскільки їх вплив веде до великого приниження Росії!".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування