Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовика посадили на 13 років за підготовку терактів у Бердянську під вибори

Понеділок, 6 квітня 2015, 12:47

У Бердянську засудили на 13 років позбавлення волі чоловіка, якого звинуватили у підготовці захоплення адміністративних будівель та терактів у Бердянську у травні 2014 року.

Як повідомляє СБУ, 6 квітня 2015 року Бердянський міськрайсуд Запорізької області виніс вирок бойовику т.зв. "ДНР", керівнику терористичної групи, яка готувала захоплення адміністративних будівель та вчинення терактів у Бердянську.

У ході досудового розслідування встановлено, що напередодні та в день проведення виборів президента України група терористів планували "вчинити теракти та захопити морський порт і адміністративні будівлі у Бердянську".

У разі успішного виконання завдання керівник групи бойовиків, за даними правоохоронців, мав зайняти місце самопроголошеного "мера" Бердянська.

"Зловмисник розповів слідству, що його діями керували представники російських спецслужб, які також контролювали доставку стрілецької зброї та вибухівки, що призначалась для озброєння терористів", - йдеться у повідомленні СБУ.

Наприкінці травня 2014 року у ході спецоперації в Бердянському районі Запорізької області співробітники СБУ затримали зловмисників та вилучили 73 ящики з озброєнням, доставлені морським шляхом з окупованої території АР Крим.

Правоохоронці вилучили одну з найбільших партій зброї: 24 гранатомети РПГ-22, 5 кулеметів РПК, 3 кулемети ПКМ, 88 автоматів АК-74, 920 гранат РГД-5, 25 200 набоїв та різне спорядження.

Суд визнав ватажка "терористичної групи" винним за ст. 111 (державна зрада), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу та призначив покарання у вигляді 13-ти років позбавлення волі.

Відео СБУ від 25 травня 2014 року

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...