Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У центрі Петербурга прозвучав гімн України

П'ятниця, 1 травня 2015, 16:00

У Санкт-Петербурзі пройшов антивоєнний марш Невським проспектом, що закінчився мітингом на Конюшенній площі.

Про це повідомляє "Укрінформ".

У Петербурзьких "політичних джунглях" 1 травня традиційний день "водного перемир'я". Дозвіл на ходу Невським проспектом дається всім політичним силам: провладним партіям, неонацистам, лівакам, але також і лібералам.

Цього року були сформовані дві демократичні колони. У першій йшли представники партій (у грудні 2016 року мають пройти вибори в місцеві Законодавчі збори): "Яблуко", РПР-Парнас, "Партія прогресу" (партія Навального) та ін.

У другій колоні за прапорами і проєвропейськими гаслами коаліції "Демократичний Санкт-Петербург" зібралися найрізноманітніші сили: Республіканський союз, християнські демократи, "сепаратисти Інгерманландії" (провінція Шведського королівства, відвоювавши яку, Петро I побудував Петербург), "Солідарність", представники ЛГБТ-співтовариства, жертви валютної іпотеки...

На чолі колон йшли найпомітніший з демократичних петербурзьких політиків, депутат місцевих Закзборів, кореспондент "Новой газеты" Борис Вишневський, а також молодший соратник убитого Бориса Нємцова, який приїхав з Москви, Ілля Яшин. Яшин повідомив, що в кінці травня, на початку червня опозиція планує провести в Москві великий марш, тематика якого зараз уточнюється і розробляється.

На ході було дуже багато української символіки – прапорів, тризубів. Однією з основних тим демократичної колони ходу була антивоєнна: "Руки геть від України", "Свободу Надії", а також вимога об'єктивного розслідування вбивства Нємцова, у тому числі вимога викликати на допит Рамзана Кадирова.

Впечатлениями о сегодняшнем дне в Санкт-Петербурге поделюсь позже,фото и видео тоже, только дух переведу. А пока - небольшое видео, специально для сотен друзей из Украины, приславших нам сегодня тёплые слова поддержки.К сожалению, съемка на телефон не передаёт, как громко это звучало на Невском.

Posted by Филипп Артуа on 1 Май 2015 г.

Всю дорогу колону супроводжували провокатори з прапорами Національно-визвольного руху Росії, "Новоросії". Сумнозвісний всій Росії своїми маргінальними жорстко гомофобськими поглядами і законодавчими ініціативами депутат Петербурзьких Закзборів Віталій Мілонов привів дітей до колони ЛГБТ і зажадав прибрати веселкові прапори, щоб "діти їх не бачили".

Біля виходу на Невський проспект машина звукового супроводу демократичної колони, як і рік тому, заграла гімн України, потім Гімн Росії 1990-х років (музика Глінки), потім гімн Євросоюзу.

З Невського проспекту колони різних політичних поглядів розійшлися на різні площі. Демократичній колоні була відведена Конюшенна площа.

Тут відбулися два мітинги окремих демократів: "партійний" і "мозаїчний". Сюди також приходили провокатори – в камуфляжі з шевронами "ДНР" і одного з терористичних батальйонів. Але зіткнень не було, оточення поліції попереджало всі можливості таких.

Усього в демократичних колонах пройшло близько 1,5 тисячі людей. Це у кілька разів менше, ніж торік, коли протистояння в ході т.з. "Російської весни" було набагато жорсткішим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування