Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ліквідацію мусульманського кладовища в Криму призупинили

Понеділок, 4 травня 2015, 17:29

Комунальні служби Старого Криму, що в Кіровському районі АРК, які почали розбір євроогорожі на території нового мусульманського кладовища, зупинили роботи після звернення громади до представників влади.

Про це повідомляється на сторінці Меджлісу кримськотатарського народу у Facebook.

Згідно з повідомленням, у вівторок з приводу цього кладовища відбудеться засідання урядової комісії.

Раніше голова мусульманської громади "Ватан" міста Старий Крим Расім Садредінов повідомив Крим.Реалії про початок знесення кладовища у понеділок.

За його словами, раніше місцева влада погодили виділення цієї ділянки під кладовище. Тут уже є одне поховання.

"Тепер все відіграли назад. Є рішення прокуратури, що всі дослідження, які проводилися тут, неправильні. Нібито дозвіл на будівництво кладовища давали недержавні структури. Є рішення суду, який заборонив розширювати територію кладовища", – повідомив голова мусульманської громади.

За даними Садредінова, контролюючі органи дійшли висновку, що нібито підгрунтові води з цієї території йдуть у річку, яка тече у водосховище.

"До житлового масиву від кладовища більше 300 метрів, що відповідало нормам українського законодавства, коли виділяли землю для кладовище. За російським законодавством необхідно не менше 250 метрів – всі норми дотримані", – зазначив він.

Комунальні служби, за його словами, пропонують провести перепоховання вже існуючої тут могили, або залишити її на цьому місці.

"Громадськість обурена подіями, стільки праці вкладено, стільки на свої кошти зробили люди", – додав Садредінов.

Голова мусульманської громади також додав, що питання з цвинтарем у місті гостро стоїть протягом 10 років".

"Вже ховати людей фактично ніде. На старому цвинтарі по кутах ховають, до того ж він теж знаходиться в охоронній зоні. Там є резервуар з водою, де взагалі не можна ховати", – повідомив Садредінов.

За його словами, в якості альтернативного варіанту влада запропонувала територію для кладовища за містом, однак ця пропозиція не влаштовує громадськість через підтоплення, які там трапляються.

У Духовному управлінні мусульман Криму поки не коментують ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування