Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Кримському мосту черги із сотень автомобілів – ЗМІ

Вівторок, 18 липня 2023, 12:51
На Кримському мосту черги із сотень автомобілів – ЗМІ
скриншот

Після відкриття реверсивного руху на Кримському мосту виникли черги із сотень автомобілів, також до мосту зігнали "масовку" з окупованої частини Запорізької області, щоб вони допомогли автомобілістам у заторі.

Джерело: російська служба BBC, Крим.Реалії

Деталі: Повідомляється, що черги на Кримський міст зросли до сотень автомобілів із кожного боку після того, як вночі відкрили реверсивний рух однією зі смуг.

З боку Тамані в черзі приблизно 400 автомобілів, з боку Керчі - 320.

Уночі на Кримському мосту частково відновили рух автомобілів у реверсивному режимі крайньою правою смугою напрямку Тамань-Керч.

Центр національного спротиву повідомляє, що Росія зганяє студентів з окупованої частини Запорізької області, щоб вони допомогли автомобілістам у заторі на трасі до Криму.

Дослівно: "Усе це подається як ініціатива молоді, але насправді всі псевдогромадські рухи на кшталт "Молода гвардія" та інші окупаційні утворення, до яких окупанти записують молодь під різними приводами, отримали вказівку забезпечити масовку вздовж автошляху".

Що було раніше: Російський Мінтранс заявив, що запустив двосторонній рух однією смугою Кримського мосту вночі 18 липня.

Окупанти заявили, що рух Кримським мостом спочатку планують запустити в реверсному режимі по одній смузі. 17 липня опівночі мали запустити перші вантажні тестові автомобілі – і якщо все буде добре, то з першої години ночі мали дозволити проїзд легковим авто.

Також росіяни повідомили, що збираються запустити двосторонній рух однією стороною Кримського мосту 15 вересня, а другою стороною – у листопаді, один проліт мосту відновленню не підлягає.

Читайте також: З’явилися супутникові знімки руйнувань Кримського мосту

Передісторія:

  • Під ранок 17 липня так званий "глава" окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов повідомив, що на Кримському мосту сталася "надзвичайна подія", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений. Російські ТГ-канали повідомляють, що на мосту "впав" проліт.
  • Джерела "Української правди" повідомили, що нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС. Зазначалося, що міст атакували за допомогою надводних дронів. Пізніше версію про 2 надводних безпілотники озвучило і російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на Національний антитерористичний комітет РФ.
  • Раніше росЗМІ повідомляли, що Кримський міст з неба охороняють винищувачі, а під водою водолази і бойові дельфіни. 
  • Російський диктатор Володимир Путін пообіцяв, що Росія помститься за удар по Кримському мосту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування