Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Дня Перемоги у зоні АТО армія проведе автопробіг на техніці часів Другої світової

Понеділок, 4 травня 2015, 18:38

З нагоди відзначення 70-ї річниці Дня Перемоги із Києва в зону АТО відбудеться автопробіг техніки часів Другої світової війни під девізом "Перемога заради миру!".

Про це розповіли його організатори з управління цивільно-військової співпраці армії та Національного військово-історичного музею, повідомляє "Укрінформ".

"І зараз ми об'єднались для того, щоб вшанувати пам'ять героїв Другої світової війни, наших дідів, які, незважаючи на національність, місце народження та проживання, стали на захист Батьківщини і захистили нашу рідну землю від "коричневої чуми" ХХ століття", – сказав представник армії, полковник Олексій Ноздрачов.

За його словами, автопробіг стартує в ніч на вівторок з кіностудії Довженка в Києві і пройде через Слов'янськ (5 травня), Краматорськ (5 травня), Красноармійськ (6 травня), Зелене Поле (6 травня), Волноваху (7 травня) та Маріуполь (8-9 травня).

Учасники автопробігу відвідуватимуть обеліски, меморіали, покладатимуть квіти до них, спілкуватимуться з людьми і братимуть участь у місцевих заходах з нагоди святкування. У вечірній час, за можливості, заплановане проведення культурної програми із залученням музичного колективу ЗСУ.

Всі учасники автопробігу будуть одягнуті у радянського військову форму часів Другої світової війни і матимуть при собі муляжі зброї того часу.

Ноздрачов додав, що наразі до участі планується залучити чотири зразки історичної техніки – два мотоцикли М72, вантажівка ГАЗ-63 і позашляховик Volkswagen Kubelwagen.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: