Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецслужби запобігли теракту й викраденню літаків

Вівторок, 5 травня 2015, 13:39

У грудні спецслужби запобігли теракту, який організовувало Головне розвідувальне управління Генштабу Росії поряд із будівлею Нацбанку України.

Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ  повідомив замголови Адміністрації президента Андрій Таранов.

"Приклад роботи наших спецслужб - затримання жінки, яка мала намір 17 грудня підірвати бомбу поряд із Нацбанком. Могла загинути величезна кількість людей, адже це був період мітингів під НБУ. Перед цією жінкою стояло завдання вбити максимальну кількість українських громадян", - повідомив Таранов.

Він розповідав, що в день затримання жінка доповідала кураторам: "Я перебуваю біля правого крила".

Її куратори цікавилися, де більше скупчення людей. Вона відповідала: "Поряд із лівим крилом". Їй дали команду залишити сумку з вибухівкою поряд із лівим крилом й залишити місце вибуху.

"Контррозвідка затримала жінку в одному з парків у центрі Києва поруч із відомим театром. Ми встановили, що її куратором був співробітник Головного розвідувального управління Генштабу Російської Федерації з позивним "Костянтин". Матеріали передані до суду. Найближчим часом, впевнений, вона буде засуджена", - повідомив Таранов.

Він також розповів про інші приклади роботи контррозвідки.

"Один з останніх прикладів роботи контррозвідки – затримання начальника штабу авіаційної бригади Нацгвардії, що продавав інформацію про перельоти посадових осіб, які здійснювалися в зоні антитерористичної операції на вертольотах і літаках", - розповів він.

Ще один приклад – затримання капітана ВСУ на військовому аеродромі в Кульбакіно. "У грудні перед цією людиною нашим супротивником було поставлено завдання – викрасти штурмовик. Таку ж роботу іноземних спецслужб українська контррозвідка припинила в Старокостянтинівці", - відзначив Таранів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування