Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ОБСЄ закликав сторони конфлікту на Донбасі відзначити 70-річчя перемоги в мирі

Субота, 9 травня 2015, 00:51

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич в п'ятницю закликав всі сторони конфлікту на сході України забезпечити, щоб всі пам'ятні заходи, заплановані на честь 70-річчя Перемоги, пройшли мирно.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Напередодні цієї важливої ​​річниці закінчення Другої світової війни в Європі, яку відзначатимуть по всій території ОБСЄ, я хотів би закликати всі сторони відзначити цю подію мирними заходами, які поважали б всеосяжне припинення вогню і сприяли досягненню стійкого і довгострокового миру в Україні", - цитуються слова І.Дачіча в заяві.

Так само голова ОБСЄ знову закликав сторони підтримувати повне здійснення Мінських угод "проявляючи максимальну стриманість і утриматися від демонстрації важкого озброєння в ході пам'ятних заходів", - йдеться в заяві.

Раніше штаб АТО повідомляв, що за даними розвідки, ватажки бойовиків готують масштабну криваву провокацію на 9 травня, бойовики мають намір розстріляти мирну акцію в Донецьку та звинуватити у цьому теракті сили АТО.

РНБО також повідомла, що на окупованих територіях російсько-терористичні угрупування планують проведення фарсів під виглядом військових парадів, під час яких, бойовиками плануються масштабні провокації з жертвами, в тому числі і серед мирного населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: