Профільний комітет рекомендував Раді відправити Шокіна у відставку

Середа, 15 липня 2015, 16:53

Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру Генеральному прокурору Віктору Шокіну.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, рішення було прийнято дев'ятьма голосами "За".

При цьому четверо членів комітету: Віктор Чумак, Іван Мельничук, Степан Барна та Юрій Дерев'янко - утрималися.

Парламентский комитет по вопросам борьбы с коррупцией принял решение рекомендовать Верховной Раде выразить недоверие Ген...

Posted by Mustafa Nayyem on Wednesday, July 15, 2015

Як відомо, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

У вівторок стало відомо, що Шокін і його заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка прес-служба президента поширила прес-реліз про його зустріч з Шокіним і Сакварелідзе, у якому всі сторони запевнили, що конфлікту немає.

Про деталі конфлікту читайте у статті "Української правди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування