Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луганщині взяли під варту росіянина, який воював у "Призраку" і з "козаками"

Вівторок, 7 липня 2015, 14:34

Прокуратура Луганської області повідомила громадянину Російської Федерації про підозру у сприянні терористичній організації – його взято під варту.

Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Військовослужбовці ЗСУ затримали громадянина РФ, мешканця Тюменської області.

Він пояснив, що на початку 2015 року для оформлення військового квитка звернувся до військового комісаріату за місцем проживання в Росії, а там йому рекомендували їхати на Донбас та вступити до "лав збройних сил ЛНР". Після повернення додому йому обіцяли видати військовий квиток.

У квітні 2015 року росіянин приїхав до Алчевська (Луганська область), де вступив до складу незаконного збройного формування "ЛНР" – батальйону "Призрак". Згодом його перевели у Перший козачий полк "ЛНР".

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас, Служба безпеки України повідомляє, що "найманця" з Росії затримали поблизу Попасної.

"На ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з набоями до автомата АК-74 та рація. З’ясувалося, що 24-річний мешканець Ханти-Мансійського автономного округу РФ, є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова", - інформує СБУ.

"Затриманий пояснив слідчим СБУ, що через судимість за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, матиме певні переваги", - додають у службі.

Росіянин прибув на Донбас у квітні цього року та увійшов до складу батальйону "Прізрак", а згодом перейшов до групи розвідки в бандформуванні Дрьомова. Група виконувала розвідувальні задачі в місцях дислокації ЗСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної. На останнє завдання бойовиків відправив особисто Дрьомов.

Незадовго до цього бойовики вбили місцевого мешканця – таксиста, і виконання завдання мало допомогти їм уникнути покарання від т.зв. "МГБ ЛНР" (орган бойовиків, який займється безпекою – ред.).

5 липня цьому громадянину Росії повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

До суду він утримуватиметься під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...