Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція заплатила Росії за "Містралі" € 1,1 млрд компенсації - ЗМІ

Четвер, 6 серпня 2015, 03:01

Сума компенсації, яку Франція заплатила Росії в якості компенсації за розірвання контракту з постачання російському ВМФ двох вертольотоносців типу "Містраль", склала більше € 1,1 млрд.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на джерела у сфері військово-технічного співробітництва.

Зазначено, що сума була переведена в середу в обстановці найсуворішої таємності на розрахункові рахунки одного з російських банків.

У цю суму увійшли, зокрема, всі ризики і витрати, пов'язані з демонтажем і розвантаженням з кораблів російського обладнання.

Відзначається, що "найсуворіша секретність" була обумовлена ризиками Росії у зв'язку зі справою ЮКОСа (у липні 2014 року Гаазький суд зобов'язав уряд виплатити колишнім акціонерам нафтової компанії $ 50 млрд): у момент переказу коштів з Франції до Росії всі належні за умовами розриву контракту гроші могли бути заарештовані.

Згідно з домовленостями, обидва кораблі залишаться в розпорядженні Франції.

Раніше американські конгресмени пропонували генсеку НАТО Йєнсу Столтенберг викупити Mistral. У числі потенційних покупців кораблів французькі ЗМІ називали Китай та Індію, проте офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Як стало відомо, президенти Росії і Франції Володимир Путін і Франсуа Олланд домовилися про припинення контракту на будівництво і постачання двох "Містралів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування