Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін оскаржить відмову в реєстрації харківського "Опоблоку"

П'ятниця, 7 серпня 2015, 03:59

Народний депутат Михайло Добкін має намір оскаржити в суді відмову Головного управління юстиції у Харківській області зареєструвати обласну організацію партії "Опозиційний блок".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Наші юристи опрацьовують пакет документів для подання до суду з оскарженням відмовного рішення Головного управління юстиції у Харківській області з приводу реєстрації обласної організації "Опозиційного блоку". Начальник управління юстиції Юрій Георгіївський у відповідь на наш запит так і не зміг виразно пояснити причину відмови, кожного разу посилаючись на "букву закону". Проте в законі немає положення про заборону реєстрації будь-якої політичної партії", - зазначив Добкін.

За його словами, ще 3 серпня міністр юстиції України Павло Петренко на телеканалі ICTV пообіцяв вивчити причини відмови в реєстрації облорганізації "Опозиційного блоку" в Харкові і, за необхідності, виправити ситуацію: "Але відповіді наразі немає".

Водночас, як повідомляється на сайті Головного територіального управління юстиції в Харківській області,політрада "Опоблоку" звернулася в органи юстиції з повідомленням про скасування своїх рішень відносно реєстрації Харківської обласної організації.

Повідомляється, що політрада партії 4 серпня скасувала попередні рішення: "Про ліквідацію регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" від 21 липня 2015 року, "Про створення регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" від 21 липня 2015 року, "Про затвердження протоколу засновницьких зборів регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" від 24 липня 2015 року.

"Ажіотаж, створений навколо процедури реєстрації регіональної організації партії "Опозиційний блок", є штучним, супроводжується тиском на орган держвлади і переслідує, очевидно, політичні цілі. Головним управлінням юстиції в Харківській області забезпечені рівні умови для реалізації політичних прав різними суб'єктами - відповідно до норм чинного законодавства", - йдеться у  повідомленні.

Як відомо, головне теруправління юстиції у Харківській області заявило, що не буде поки реєструвати обласний осередок "Опозиційного блоку" і партія не зможе взяти участі в місцевих виборах.

У понеділок в Харкові біля офісу Добкіна сталася сутичка активістів "Правого сектора" і "Громадської варти" з "тітушками", які потім забарикадувались у приймальні Добкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...