Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Райнін розповів, що пов'язує грядки і будівництво "Стіни"

П'ятниця, 7 серпня 2015, 12:25

Замля в 50-кілометровій зоні вздовж кордону з Росією в Харківській області булла розпайована, що загальмувало будівництво "Європейського валу".

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів глава Харківської ОДА Ігор Райнін.

За його словами, в Харківській області проходить близько 300 кілометрів українсько-російського кордону, на якому мають збудувати "Стіну".

"Це певний пріоритет з боку Кабміну. Ми не є розпорядником коштів у цьому проекті. Ми надаємо допомогу в роботі. Ми чекаємо і просимо постійно активізувати цей процес. Він непростий, активізується", - сказав Райнін.

Він розповів і про несподівані перепони на шляху будівництва "Стіни".

"Не ми, а попередня команда фактично продала земельні ділянки аж до лінії кордону. Хоча всі прекрасно знають, що територія в 50 км від кордону не підлягає розпаюванню. Ну що ми мали робити?", - скаржиться Райнін.

Він розповів, що цю землю мусили вилучити, "бо була оформлена неправильно".

"Але там же люди, городи, грядки. У когось великі розміри, а у когось маленькі. Ми домовлялися з людьми. Знаходили їм інші ділянки на території того ж району. На сьогодні 50 км зона від кордону розчищена і готова до реалізації проекту", - розповів Райнін.

Як відомо, проект "Європейський вал", або "Стіна" – це система укріпленої інфраструктури вздовж усього російсько-українського кордону, який має протяжність понад тисячу кілометрів.

Кабмін затвердив кошторис цієї програми у 4 мільярди гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування