Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За участь у війні на Донбасі військовим РФ платять три оклади

Неділя, 9 серпня 2015, 02:24

Затриманий російський майор отримував зарплату на картку "Сбербанка России".

Про це розповів радник голови СБУ Юрій Тандіт, пише Громадське.

Російський майор Володимир Старков повідомив СБУ, що під час переїзду він отримав кілька наказів: змінити прізвище та залишити свої військові документи на території РФ.

"Він вигадав собі прізвище – Овсянніков. Це дівоче прізвище його дружини. Мушу сказати, що ані Овсяннікову, ані Старкову ніколи документи на території України не видавались. Що лише підтверджує, що він не є мешканцем України. Отже, коли він приїхав до військової частини, йому видали посвідчення. Однак він привіз із собою паспорт, який заховав у сейфі готелю "Шахтар Плаза" у Донецьку. Він нам навіть потім давав код. Але, крім того, він узяв із собою картку "Сбербанка России". На цю картку він отримував грошове забезпечення, зарплату", - зазначив Тандіт.

 

Російський офіцер повідомив, що за участь у війні на Донбасі військовим РФ виплачується потрійний оклад.

За словами Тандіта, затриманого Старкова можуть обміняти на українських полонених, якщо відповідне рішення ухвалить Президент.

Нагадаємо, 26 липня на Донеччині затримали КамАЗ із боєприпасами. У машині були двоє чоловіків у військовій формі. Один із них виявився кадровий офіцер ЗС РФ майор Старков Володимир Олександрович, 1978 року народження, уродженець Хабаровського краю. Він зізнався, що дійсно є громадянином Росії і що належить до кадрового складу Збройних сил РФ. Нині Старков перебуває у СІЗО СБУ. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування