Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ обурене санкціями США і обіцяє асиметричну відповідь

Середа, 2 вересня 2015, 13:57

В РФ обіцяють заходи у відповідь на санкції США, при чому не обов'язково "дзеркальні".

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС РФ.

"У США не повинно бути ілюзій щодо можливості продовжувати цю лінію без негативних наслідків для себе. Заходи у відповідь, причому не обов'язково "дзеркальні", з нашого боку будуть" - заявили у відомстві.

На думку МЗС РФ, розширення санкцій свідчить про стійке бажання США "свідомо і послідовно руйнувати базу для нормалізації  російсько-американських відносин".

"Неприйнятна риторика у Вашингтоні зашкалює", - йдеться у заяві.

Обмеження, введені у зв’язку з порушенням РФ  договору про непоширення щодо Ірану, Сирії та КНДР у відомстві назвали нелегітимними.  При цьому, на думку МЗС РФ, США намагаються "вмонтувати" всі санкції в канву того, що відбувається в Україні.

"Вашингтоном керує зовсім не турбота про зниження напруженості в "гарячих точках", а роздратування самостійною позицією Росії на світовій арені, бажання "покарати" нас за неухильне відстоювання національних інтересів", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, США ввели санкції проти кількох російських компаній у зв’язку з порушеннями ними договору щодо непоширення стосовно Ірану, Північної Кореї і Сирії. Крім того, були уточнені санкції проти РФ через агресію в Україні.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...