Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині затримали росіянина: воював на боці "ДНР"

Неділя, 6 вересня 2015, 15:56

У Донецькій області затримано громадянина РФ, який брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Як повідомили 6 вересня у прес-центрі СБУ, бойовика на прізвисько "Румин" було затримано поблизу с. Славне Мар’їнського району.

"Громадянин РФ під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка, при собі мав РПГ-26 та гранату Ф-1. За його словами, під час відбування покарання у виправній колонії на території РФ він був завербований співробітником ФСБ для участі в бойових діях у складі "ДНР", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу терористичного угруповання "Оплот" та брав участь у встановленні позицій ЗСУ.

Бойовик безпосередньо здійснював корегування артилерійського вогню по позиціях сил АТО у районі с.Тарамчук Мар’їнського району Донецької області.

"Він розповів, що з часом, побачивши низькі моральні якості терористів, відсутність перспектив самопроголошеної республіки, відверту брехню проросійських ЗМІ щодо реальної ситуації на Донбасі, прийняв рішення здатися з особистою зброєю силам АТО", - зазначили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального  кодексу України.

Джерело відео - Служба безпеки України

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...