Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники РФ їздять на Донбас і контролюють використання допомоги - ІС

Четвер, 1 жовтня 2015, 15:05

Керівники російських відомств регулярно відвідують т.зв. "ДНР", стверджує координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, за його даними, 22 вересня Горлівку відвідав заступник міністра енергетики РФ А.В.Черезов "для перевірки виконання робіт із відбудови системи електропостачання окупованої частини області".

"Виконання робіт здійснює російська компанія ТОВ "МРП "АТЛАН", що входить у холдинг ВАТ "Россет", - пише Тимчук у Facebook.

"У Горлівці Черезов провів координаційну нараду з місцевими "чиновниками" з порядком денним – аналіз використання матеріально-технічних засобів, які систематично надходять на територію "ДНР" під виглядом "гуманітарних конвоїв" із РФ, - додає він.

Між тим, за словами Тимчука, "анонсовано можливість запуску системи грошових переказів із РФ в "ДНР" через Anelik – російську систему грошових переказів фізичних осіб без відкриття банківського рахунку.

При цьому ватажки "ДНР" шукають додаткові джерела фінансування "республіки".

"Податкові органи" зобов'язують населення, яке проживає на території "ДНР", платити оренду за земельні ділянки відповідно до вимог і ставок, передбачених законодавством України на 01.01.2014. Зазначені платежі в обов'язковому порядку мають сплачуватися у відділеннях "Центрального Республіканського Банку", - пише Тимчук.

"З метою збільшення платежів у бюджет "ДНР" здійснюється інформаційна кампанія з використанням підконтрольних ЗМІ, які функціонують на території "ДНР", - додає він.

А пенсіонери при перереєстрації в т.зв. "Пенсійному фонді ЛНР" заповнюють анкети, у яких "унизу дрібним шрифтом після підпису надруковано фразу "Чи підтримуєте ви вступ ЛНР у РФ - так", пише Тимчук.

Він також повідомляє, що попри проблеми з продовольчим забезпеченням населення в окупованих районах Донбасу, ПАТ "Луганськмлин" активно вивозить у РФ зернові культури: за вересень – до 2000 т пшениці, ячменю, насіння соняшника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...