Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові США і РФ провели перші переговори щодо Сирії

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 07:49

Військові представники США та Росії протягом години обговорювали питання про те, як не допустити випадкових конфліктів під час операцій обох країн у Сирії.

Про це в четвер в ході брифінгу заявив представник Білого дому Джош Ернест, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пройшли переговори між представниками оборонного відомства США і їхніми російськими візаві. Вони тривали близько години", - сказав він.

Ернест підтвердив, що мета переговорів - домогтися того, щоб сторони при нанесенні ударів по екстремістам в Сирії не становили небезпеки один для одного.

"Це були перші переговори. І я думаю, що буде ціла серія таких контактів", - додав він.

За його словами, на переговорах сторони обговорили необхідність дотримуватися міжнародних правил у сфері безпеки, необхідність використовувати канали зв'язку відповідно до міжнародних норм.

"Безумовно, є сенс проводити такі переговори", - підкреслив Ернест.

Як відомо, Росія почала авіаудари по Сирії 30 вересня. У Кремлі стверджують, що завдають ударів по позиціях бойовиків Ісламської держави, однак, за словами експертів, у містах, які зазнали атак, цих бойовиків немає, а є лише озброєна опозиція, яку підтримують США.

За даними експертів, в результаті атак російських винищувачів загинули не менше 27 мирних громадян, деякі кажуть навіть про понад 65 загиблих, у тому числі дітей.

У Росії назвали повідомлення про жертви серед мирного населеннячастиною "інформаційної війни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування