Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російським ГРУшникам поки не вдалося оскаржити утримання під вартою

Середа, 7 жовтня 2015, 13:36

Апеляційний суд Києва в середу не розглянув скаргу захисту на продовження терміну утримання під вартою і досудового розслідування російського спецназівця Євгена Єрофєєва.

Причиною стало те, що призначений на цю справу суддя перебуває у відпустці, передає Інтерфакс-Україна.

Засідання суду у справі Єрофєєва призначено на 19 жовтня і розпочнеться о 10:45. Засідання 7 жовтня не відбулося.

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО в районі м.Щастя (Луганська обл.) При спробі захопити стратегічний міст.

У результаті бою один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих був поранений у руку, інший - в ногу.

Затримані були переведені до Києва в Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції; стан здоров'я Єрофєєва оцінювався як задовільний, Александрова - як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

29 вересня Голосіївський райсуд Києва направив матеріали кримінального провадження стосовно Єрофєєва і Александрова в Апеляційний суд Києва, щоб той, у свою чергу, передав документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності.

Потім Апеляційний суд Києва передав до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ці матеріали для визначення підсудності розгляду справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування