В МЗС повідомили про заходи через катастрофу літака над Єгиптом

Неділя, 1 листопада 2015, 15:37

Упізнання тіл пасажирів, що загинули  внаслідок катастрофи літака "Когалимавіа" Airbus A-321 над Синайським півостровом, за попередніми даними буде здійснюватися у Російській Федерації.

Про це повідомили в МЗС України 1 листопада.

"Російська сторона повідомила родичів загиблих про необхідність прибути до м. Санкт-Петербург для проведення ДНК аналізу і ДНК-ідентифікації тіл загиблих.  Генеральне Консульство України у Санкт-Петербурзі та Посольство України в Єгипті підтримують безпосередній зв’язок з рідними загиблих українців, а також із компетентними органами РФ та АРЄ, які залучені до реагування на наслідки катастрофи", - зазначили в МЗС.

Консульська установа України у Санкт-Петербурзі надаватиме необхідне сприяння у зустрічі та розміщенні родичів загиблих громадян України, проведенні ідентифікації, оформленні документів та репатріації тіл на батьківщину.

Посольство України у Єгипті здійснює оперативний зв’язок з компетентними органами країни та російськими дипломатичними і консульськими установами у питаннях пошуку та перевезення тіл загиблих, а також заходів, що передбачаються у рамках розслідування причин авіакатастрофи.

Для зв’язку з рідними загиблих громадян України функціонують окремі "гарячі лінії" МЗС України: (044 238 17 77), Посольства України в Єгипті (+201000039648) та Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі (+7 921 304 05 72).

Як відомо, літак А321, що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербургу, зазнав краху в ніч на 31 жовтня. На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24  - діти)  і 7 членів екіпажу. За даними єгипетської влади і російських дипломатів, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака перебували 4 громадянина України.

Наразі, за даними російських ЗМІ, з місця падіння лайнера вивезено тіла 153 загиблих, які доставлені в Каїр.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування