Турчинов хоче захистити Україну від агресора ракетним щитом

Середа, 4 листопада 2015, 09:41

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що відродження ракетного потенціалу України, здатного забезпечити захист від агресії, є одним із стратегічних завдань.

Про це він заявив у виступі з нагоди Дня ракетних військ і артилерії, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву відомства.

Турчинов нагадав, що Україна завжди була ракетною державою, тому відродження ракетного потенціалу, який "системно знищували протягом останніх років", – один з найважливіших пріоритетів.

"Україна має все для цього: і промислово-технічний потенціал, і наукові розробки, і велику кількість професіоналів високого рівня", – підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що мова йде як про мирний космос, так і про розвиток військових технологій.

"Коли ми говоримо про мирний космос, про міжнародну співпрацю і кооперацію в цьому питанні, то, в першу чергу, це стосується таких напрацювань, як потужні ракетоносії "Зеніт", найсучасніші технології морських, повітряних і наземних стартових ракетних комплексів", – сказав він.

На думку Турчинова, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби ЗСУ сучасними ракетами, здатними вражати різні наземні, надводні і повітряні цілі: бронетехніка, літаки, кораблі, фортифікаційні споруди і живу силу ворога, при необхідності завдаючи нищівних ударів на далеких відстанях.

"Тільки потужний і надійний ракетний щит зможе захистити нашу країну від зазіхань агресора", – переконаний Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування