Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Кирил заступився за Сталіна

Четвер, 5 листопада 2015, 08:33

Глава РПЦ, патріарх Кирил закликав визнати успіхи державного керівника, навіть якщо дії цього керівника мали злочинний характер.

З такою заявою патріарх виступив у середу в московському Манежі на відкритті виставки "Православна Русь. Моя історія. XX століття. 1914-1945. Від великих потрясінь до Великої Перемоги", повідомляє ""Радио Свобода".

"Там, де проявлялася воля, сила, інтелект, політична рішучість, ми говоримо: так, безсумнівні успіхи, як і у випадку з перемогою у Великій Вітчизняній війні, а там, де були кров, несправедливість і страждання, ми говоримо, що це неприйнятно для нас, людей XXI століття ", - заявив предстоятель.

Він зазначив, що "успіхи того чи іншого державного керівника, який стояв біля витоків такого роду відродження та модернізації країни, не можна піддавати сумніву, навіть якщо цей керівник відзначений лиходійствами". У цей період СРСР очолював Йосип Сталін.

"Ми віддаємо ці історичні персонажі на суд Божий, але ніколи негативне не повинно давати права виключати все те позитивне, що було зроблено, як те позитивне, що було зроблено тими чи іншими людьми, не повинно виключати критичного ставлення до злочинів, які були вчинені тими самими людьми ", - зазначив він.

Протягом останнього часу в Росії почали відроджувати радянські символи та персоналії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування