Лукаш була в Києві і не виходила на контакт зі слідством - СБУ

Четвер, 5 листопада 2015, 23:35

Колишній міністр юстиції Олена Лукаш переховувалась на території приватного маєтку в Києві і тільки після появи на її подвір’ї та біля будинку співробітників СБУ, вона заявила про готовність співпрацювати зі слідством.

Про це написала речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у facebook.

За її словами Лукаш за весь час розслідування не виходила на контакт зі слідством. Саме тому Генпрокуратурою було прийнято рішення оголосити колишнього міністра юстиції в розшук, про що була розміщена інформація на сайті МВС.

Служба безпеки України, на виконання доручення ГПУ, розпочала відповідні дії із встановлення її місця перебування. Після проведення оперативно-розшукових заходів, співробітники Служби безпеки України з’ясували, що на даний момент Олена Лукаш переховується на території приватного маєтку в Києві, який оформлений на одного з членів її родини. 

Гітлянська також зазначила, що колишній міністр мала можливість контактувати зі слідством, але заявила про готовність співпрацювати тільки після появи на подвір’ї та біля будинку співробітників СБУ.

"Всім зрозуміло - якби Олена Лукаш дійсно добровільно вирішила співпрацювати зі слідством у неї були для цього всі можливості. Але за довгий час ми не побачили від неї жодного кроку на зустріч. Тому були змушені розшукати та доставити її до Генпрокуратури", - написала вона.

Раніше адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявляв, що його клієнтка постійно співпрацювала зі слідством і неодноразово надавала слідчому свої пояснення.

Сама Лукаш заявила, що що по відношенню до неї ніякого затримання не застосовувалося і це була добровільна явка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування