Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пояснив долю законів про арешт та конфіскацію

Неділя, 8 листопада 2015, 21:20

Проекти законів про арешт та конфіскацію майна будуть направлені на повторне друге читання та мають бути підтримані парламентом у вівторок, 10  листопада.

Про це в ефірі "Подробностей недели" на телеканале Интер заявив голова фракції БПП Юрій Луценко, коментуючи неприйняття Закону "про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні".

"... Наприклад, в Карпатах стоїть готель (а майже всі вони мають проблеми із відведенням землі), приходить поліція, арешт, і через два роки, коли людина доведе, що це його готель і все законно, від готелю залишаються ріжки да ніжки", - пояснив Луценко на прикладі дію пропонованого закону. 

Луценко також зауважив, що перед внесенням законопроекту на голосування "відбулося кілька нарад, на яких було внесено чимало поправок, які виправляли неякісний текст, поданий Мінюстом, але вони досягли критичного рівня".

"Ми прийняли рішення відправити закон на повторне читання, і вже у понеділок на нараді голів фракцій у спікера наголосимо на необхідності
прийняття цих законів у вівторок як крайній термін", - заявив Луценко.

"9 листопада працюватимуть два профільні комітети, аби виправити всі помилки, закладені непрофесійними авторами закону", - додав він. 

Також Луценко висловив сподівання, що коаліція збере голоси для прийняття цих законів вцілому.

Як відомо, активісти і Мін’юст заявляли, що 5 листопада нардепи з подачі комітету Кожем’якіна можуть ухвалити законопроекти, які допоможуть Віктору Януковичу та його поплічникам законно вивести з-під арешту своє майно, арештоване в Україні. 

У прокті одного з законів, зокрема, пропонується скасувати норму, згідно з якою директор НАБУ у невідкладних випадках і виключно з метою збереження речових доказів має право накласти попередній арешт строком до 48 годин на майно або кошти на рахунках фізичних або юридичних осіб у фінансових установах. Після цього прокурор протягом перших 24 годин повинен звернутись до судді з клопотанням про арешт майна (стаття 6 діючого закону).

У "Батьківщині" після невдалого голосування заявили: "фракція вважає, що спроби зараз торпедувати ухвалення таких законів через поправки, які були не врегульовані на засіданні профільних комітетів, – спроба зірвати в цілому режим нашого приєднання до безвізового порядку, на якому наполягає Європейська комісія і Євросоюз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: