Суд дозволив ГПУ вилучити в Кабміні копію особової справи Арбузова

Середа, 2 грудня 2015, 10:59

Печерський районний суд Києва дозволив Генпрокуратурі вилучити в Кабінеті міністрів копію особової справи колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Про це йдеться в ухвалі суду від 13 листопада, текст якого мають Українські новини.

Як зазначено в тексті рішення, що Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генепрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Арбузова в період головування в Національному банку.

Під час досудового розслідування встановлено, що Арбузов задекларував за 2011 рік загальну суму доходу в розмірі 2046361 гривень, у тому числі заробітну плату, інші виплати та винагороди в сумі 1706873 гривень, дохід від викладацької, наукової та творчої діяльності в сумі 952 гривень, дивіденди і відсотки 66 604 гривень, матеріальну допомогу в сумі 102 960 гривень, подарунки, призи і виграші в сумі 470 гривень, страхові виплати в сумі 38848 гривень та інші види доходів у сумі 129654 гривень.

У той же час в декларації вказано, що їм у звітному році вкладено в банки 2131582 гривень, походження яких невідоме.

Також встановлено, що протягом 2011 року тільки на власні поточні рахунки в ПАТ "Укрбізнесбанк" Арбузов вніс 156078 євро, 57181 долар і 666446 гривень.

Таким чином, суми задекларованих доходів не відповідають обсягам проведених фінансових операцій.

Слідчий суддя Володимир Карабань частково задовольнив клопотання Генпрокуратури і надав тимчасовий доступ до оригіналу особової справи Арбузова, який зберігається в Кабінеті Міністрів, з можливістю вилучення належним чином засвідченої його светокопіі.

У разі невиконання рішення суду прокуратурі дозволено клопотати про проведення обшуку в будівлі уряду з метою пошуку та вилучення зазначених речей і документів.

Як повідомлялося, в червні Генеральна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про дозвіл на проведення заочного розслідування проти Арбузова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...