Деканоїдзе просить фактів від супротивників її нового заступника

П'ятниця, 4 грудня 2015, 13:33

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе готова міркувати про необхідність звільнення в.о. її заступника Олександра Вакуленка, якщо їй нададуть факти проти нього.

Про це вона сказала на брифінгу у п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів і коментуючи твердження активістів про те, що Вакуленко також підпадає під люстрацію.

"Я не хочу знову коментувати відставку Паскала", - сказала голова Нацполіції.

"Немає фактів. Якщо є якісь факти – дайте мені факти, і я готова розглядати всі факти, які мені дасть або ЗМІ, або суспільство, або кожен громадянин України. Секретів у мене немає", - заявила Деканоїдзе.

"Я зацікавлена в тому, щоб у народу України була чесна, нормальна поліція. Дайте факти – будемо розглядати все", - запевнила вона.

Олександра Вакуленка було призначено виконувачем обов'язків заступника начальника Національної поліції – начальника кримінальної поліції після того, як Василь Паскал подав у відставку.

Активісти "Громадського люстраційного комітету" стверджують, що він теж не може обіймати цю посаду відповідно до закону "Про очищення влади".

Під час Євромайдану Вакуленко обіймав посаду першого заступника начальника УМВС в Івано-Франківській області, зазначають у комітеті.

"Щоправда, на нього поширюється імунітет учасника АТО. Якщо це справді так, і Вакуленко уник люстрації через цей статус, то найкраще, що може зробити новий керівник поліції – вийти разом із ним на спільну прес-конференцію, на якій Вакуленко розповість, де він воював і за що йому дали цей статус", - говорила голова ради Люстраційного комітету Олександра Дрик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News