Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко пояснив, чим незадоволений в роботі Кривоноса і ССО

Понеділок, 7 грудня 2015, 09:45
Муженко пояснив, чим незадоволений в роботі Кривоноса і ССО

Глава Генштабу Віктор Муженко заявляє, що у нього немає конфлікту з командиром ССО полковником Кривоносом, однак вважає, що той не виконав поставлені завдання.

Про це Муженко сказав в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Конфлікту немає. Є тема, яка, на жаль, отримала резонанс у ЗМІ. При створенні таких структур, якими є ССО, публічне обговорення неприйнятно - просто в силу їх специфіки", - сказав він.

Муженко додав, що рік тому було визначено низку завдань для управління ССО під керівництвом Кривоноса.

"Потрібно було створити концепцію і разом з іншими структурами Генштабу напрацювати правову базу. Але, на жаль, результатів цієї роботи я не дочекався", - сказав він.

"Я поставив низку завдань полковнику Кривоносу. На жаль, процес йшов досить мляво, тому я його попередив: якщо не буде розроблена нормативна база ССО до кінця жовтня, то з першого листопада я візьму це питання під особистий контроль і буду брати участь у процесі", - сказав він.

"У листопаді мені довелося прийняти рішення про створення окремої робочої групи. У результаті непрофесійного та несумлінного виконання своїх зобов'язань, опинилася під загрозою і підготовка сил ССО іноземними інструкторами", - розповів Муженко.

Він пояснив, що мова йде "і про неготовність полігону для тренування, і неможливості якісно відібрати кандидатів для такого навчання".

Він розповів, що після перевірки Хмельницького полігону, умов проживання, харчування, обладнання для навчання, він запропонував провести цю підготовку на Яворівському полігоні.

"В Україні це єдиний полігон для навчань такого рівня, який має необхідне обладнання, умови і відповідно сертифікований. Проте, в силу обставин, що склалися, місцем проведення був залишений Хмельницький полігон, який був визначений двостороннім договором", - сказав він.

"Зараз тривають роботи з його дообладнання, поліпшення умов проживання особового складу. Це все має бути зроблено до початку навчань. Військовослужбовців, які там базувалися до цього часу, довелося потіснити і переселити в гірші умови. Але про це чомусь не кажуть, адже ця тема не є такою привабливою для отримання політичних дивідендів - як тема створення ССО", - обурився Муженко.

Він також підкреслив, що проти того, щоб під тиском приймати рішення з цього питання.

"Сили спецоперацій - це частина ЗСУ, і вони повинні бути осторонь будь-яких політичних процесів. У них, як у всіх ВСУ, одне завдання - захист держави. Я за цивільний контроль, але проти того, щоб під тиском громадських і політичних організацій приймати рішення на догоду їхнім інтересам ", - заявив Муженко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування