Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині затримали українця, який пробирався до бойовиків

Субота, 9 січня 2016, 21:52

На Донеччині затримано громадянина України, який у 2014 році перебував у лавах бойовиків "ДНР" та планував туди повернутись після переховування на території РФ.

Про це 9 січня повідомили у прес-службі облуправління Нацполіції.

29-річного мешканця Костянтинівки викрили та затримали правоохоронці зональної групи, яка займається виявленням та документуванням терористів та їх пособників. 

"Зловмисник вступив до лав бойовиків ще у травні 2014 року. Під час окупації міста зі зброєю в руках здійснював охорону будівлі Костянтинівського міськвиконкому, де розміщувався їх штаб. Після визволення міста від терористів, злякавшись відповідальності, чоловік виїхав до Російської Федерації, де переховувався від правоохоронних органів", - зазначили у  НП.

Дізнавшись, що не перебуває у розшуку як учасник НЗФ, підозрюваний повернувся додому та почав оформлювати перепустку до окупованого терористами Донецька, щоб повернутись до лав бойовиків. 

"Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" КК. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі", - зазначили у поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...