Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ресторани у Львові "мінував" анонім із Луганщини - поліція

Вівторок, 2 лютого 2016, 14:03
Ресторани у Львові мінував анонім із Луганщини - поліція
Варта 1

Правоохоронці встановили, що лист про мінування низки ресторанів у Львові надійшов із території Луганської області.

При ретельному огляді всіх названих закладів харчування жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було, повідомляє поліція Львівської області.

2 лютого о 7:20 на електронну адресу кол-центру Служби безпеки України у Львівській області надійшло повідомлення про мінування 10 закладів харчування у центрі Львова, зокрема популярні ресторани "Старгород", "Гасова Лямпа", "Кумпель", "Криївка", "Корзо" та інші.

"Особу кібертерориста не встановлено", - зазначив в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

"Проте працівники поліції та СБУ відстежили місце його перебування. Зокрема, повідомлення про замінування надійшло з території Луганської області. Зловмисник використав електронну скриньку російського "поштовика" Яндекс, сервер якого розташований у Москві", - повідомив він.

За словами Загарії, цей злочин правоохоронці кваліфікують як кібердиверсію, спрямовану на дестабілізацію ситуації у Львові та Львівській області.

За фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 7 років.

Раніше неодноразово – 26 січня (двічі на добу), 27, 28, 30, 31 січня та 1 лютого – до Управління СБУ у Львівській області надходили анонімні повідомлення, що в ресторані "Прага" станеться вибух. Під час обстеження приміщень та прилеглої території вибухових пристроїв не виявляли.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування