Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ЄС побачили прогрес у судовій реформі в Україні

Середа, 3 лютого 2016, 01:11

Євросоюз сподівається на швидке ухвалення Верховною Радою в остаточному читанні конституційних поправок по судовій владі.

Про це заявив увечері у вівторок офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді з конституційних поправок, що належать до судової влади, є важливим кроком на шляху зміцнення судової системи, підвищення її ефективності, забезпечення її незалежності та неупередженості, та боротьби з корупцією", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі 2 лютого .

У ньому наголошується, що процес, здійснений в 2015 році в Конституційній комісії та відповідних робочих групах, був інклюзивним. Пройшли консультації з громадянським суспільством та експертами. У Брюсселі взяли до відома, що українська влада скористалися думкою Венеціанської комісії Ради Європи і врахувала значну частину її рекомендацій.

"Реформування судової системи відповідно до європейських стандартів є давнім зобов'язанням, яке сприятиме консолідації верховенства права та яке є ключовою умовою успіху проведених політичних і економічних реформ в Україні. Це має принципове значення для українського народу", - сказано в заяві представника ЄВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...