Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хуг пообіцяв встановити камери і на території бойовиків

Четвер, 4 лютого 2016, 10:33

Місія ОБСЄ має намір продовжувати встановлення камер спостереження на лінії розмежування, зокрема – на підконтрольній бойовикам території.

Про це заступник голови місії Олександр Хуг заявив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Ми плануємо встановити такі камери в районі донецького аеропорту; також одна камера буде встановлена на шахті Жовтень – це на півдні аеропорту, але все ще на території, контрольованій так званій ДНР – і з іншого боку південного краю Авдіївки. Ми плануємо дивитися на всі міста і села навколо аеропорту: Спартак, Водяне, Піски, західна околиця Донецька – ці дві камери будуть взаємодіяти", – сказав він.

Хуг заявив, що місії не потрібна згода на встановлення цих камер, хоча ця тема обговорювалася зі сторонами.

"Нам не потрібна згода на встановлення наших камер. Ми, звичайно, їм повідомили позиції, де ми їх встановимо. І це обговорювалося не тільки з тими, хто фактично контролює Донецьк, але і з українськими Збройними силами", – повідомив він.

Хуг пояснив, що на даний момент встановлена лише одна камера – на західній околиці села Широкине.

"Нещодавно Міністерство оборони сказало, що з тих пір, як там знаходиться камера, кількість обстрілів їх позицій скоротилося. Сама камера може моніторити всі позиції на відстані до 3 км. Вона буде фіксувати все, що відбувається як в денний, так і в нічний час", – сказав він.

Хуг запевнив, що сигнал з цієї камери передається тільки в офіс ОБСЄ і в зашифрованому вигляді.

"Дані можуть бути прочитані тільки ОБСЄ, тому що вони приходять зашифрованими в ізольовану робочу станцію. Дані будуть використані тільки з метою звіту і не будуть доступні нікому, крім ОБСЄ", – запевнив він.

Як відомо, раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що камера встановлена лише на території українських військ, спостерігає лише за ними і цей сигнал може бути доступний бойовикам.

У свою чергу в Генштабі спростували ці звинувачення і заявили, що камера сприяла значному скороченню кількості обстрілів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...