Чийгоз і Савченко обмінялись листами

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:00

Заарештований в Криму у "справі 26 лютого" заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз і українська льотчиця Надія Савченко обмінялись листами.

Про це у своєму Facebook написав адвокат Микола Полозов, який захищає їх обох.

Украинские политзаключённые в России поддерживают друг друга даже из застенков. Письмо Ахтема Чийгоза, присланное мне его супругой через электронную почту и ответ Надежды Савченко. #FreeSavchenko #Чийгоз

Опубліковано Nikolay Polozov 11 березень 2016 р.

У своєму листі Чийгоз пише, що він також часто думав про крайні методи протесту, такі як добровільне позбавлення себе життя, проте впевнений, що до цього  не потрібно вдаватись, оскільки Росія у будь-якому разі понесе відповідальність за свої дії.

"Як чоловік, я, в першу чергу, бачу в тобі молоду жінку, котра повинна мати сім’ю, дітей, тому молю Всевишнього, щоб ти лишилась живою!", - написав у своєму листі Чийгоз.

У своїй відповіді Савченко запевнила кримськотатарського активіста, що вони, не дивлячись на складну ситуацію, в якій обоє знаходяться, ще будуть жити.

"А головне – житимуть наші народи на нашій землі!", - додала льотчиця.

Як відомо, 10 березня Савченко припинила сухе голодуванння після отримання  начебто від президента Порошенка листа, який виявився підробленим.

Полозов повідомив, що вихід Савченко з сухого голодування, від якого вона відмовилась напередодні, проходить важко, і їй потрібне термінове медичне обстеження.

Чийгоз проходить у кримінальній справі "26 лютого" про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної ради Криму і вже більше року знаходиться в ув’язненні.

11 березня кримський суд продовжив арешт Чийгозу та іншим фігурантам "справи 26 лютого".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...