Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка США: У Сирії Росія намагається виторгувати поступки по Україні

Четвер, 3 березня 2016, 07:15
Розвідка США: У Сирії Росія намагається виторгувати поступки по Україні
Олексій Дружинін, РИА Новости

Глава розвідуправління Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт вважає, що військова операція Росії в Сирії є частиною "великого плану" по отриманню поступок з боку міжнародного співтовариства в конфлікті з Україною.

Про це повідомляє видання Defense News, передає ZN.UA.

Генерал Стюарт додав, що РФ використовує раптові військові навчання для залякування Європи і щоб навмисно змити кордон між навчаннями і підготовкою до дій на території інших держав.

"Недавні раптові навчання були реалістичними і загрозливими, вони показали рівень складності, який я не бачив протягом близько 20-ти років", - сказав Стюарт.

За його словами, в майбутньому російські війська матимуть меншу чисельність, але будуть більш підготовлені до дій на периферії РФ.

Однак, як зауважив генерал, програма переозброєння Росії буде ускладнена корупцією, спадом промислового виробництва, західними санкціями і поганим станом економіки.

У свою чергу директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер і директор ЦРУ Джон Бреннан під час виступу в Конгресі відзначили, що не бачать ознак відмови Москви від підтримки бойовиків в Донбасі.

При цьому російські окупанти несуть серйозні втрати. За даними української розвідки, 26 лютого під час бойових зіткнень в районі Зайцеве загинули 5 військовослужбовців 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК ВС РФ і 9 отримали поранення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування