Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики у формі ЗСУ інсценували напад в Авдіївці – штаб АТО

Середа, 9 березня 2016, 13:08

У вівторок донецькі бойовики, переодягнені в українську військову форму, спробували здійснити провокацію в Авдіївці Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, це була спроба "створити "картинку" для ЗМІ, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України".

"В районі Дачної ділянки південніше Авдіїівки та лісосмузі північніше Авдіївки були помічені піхотні групи бойовиків, переодягнені у форму військовослужбовців Української армії. Окрім стрілецької зброї, вони були озброєні мінометами та гранатометами. Відмінним опізнавальним знаком у них чомусь була "біла" пов’язка на нозі.
Із цих позицій вони здійснили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв’язки", – сказано у повідомленні.

У відомстві додали, що "імітована атака здійснювалася під акомпанемент чисельних вибухів, які ніби то відбувалися на позиціях бойовиків".

"За даними штабу АТО, дана провокація була здійснена виключно як демонстрація для російських ЗМІ з метою поширення неправдивої інформації та звинувачення ЗСУ у порушенні Мінських домовленостей", – додали у відомстві.

Повідомлення прес-центру штабу АТОПоблизу Авдіївки помічені бойовики переодягнені у форму ЗСУУчора в Авдіївці НЗФ сп...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Wednesday, March 9, 2016

У штабі додали, що на цих ділянках зосереджено до 100 бойовиків, тому подібні провокації із використанням військових одностроїв української армії можуть повторюватися.

Як відомо, раніше ЗМІ поширили інформацію про начебто активні воєнні дії з боку українських військових у районі транспортної розв'язки в Ясинуватій. У штабі АТО це заперечили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування